Новообраним головою Рівненської обласної ради став Микола ДРАГАНЧУК (на знімку). У свої промові він закликав депутатський корпус забути про чвари, об'єднатися і перейти до конструктивної роботи на благо громади області: "Менше конфліктів - більше роботи".

 

Нагадаємо, що Рівненська обласна рада, на жаль, "прославилася" кадровими скандалами щодо посади голови облради: громада спостерігала за голосуванням про звільнення з цієї посади радикала Володимира КОВАЛЬЧУКА, за виборами замість нього представника фракції БПП Олександра КОРНІЙЧУКА. Після оскарження у судах такого депутатського голосування Володимиром Ковальчуком у Рівненській облраді створилася дуже складна ситуація, оскільки в законодавстві чітко не виписано процедури поновлення на посаді голови облради. Відтак і Володимир Ковальчук, і Олександр Корнійчук вчинили по-чоловічому, обидва написавши заяви про звільнення за власним бажанням.

 

Увесь цей період обов'язки голови Рівненської обласної ради виконував перший заступник голови Рівнеоблради Микола Драганчук (депутат фракції ВО "Батьківщина"). Саме його кандидатуру на посаду голови обласної ради запропонували депутати під час другого пленарного засідання сьомої сесії Рівненської обласної ради сьомого скликання, яка відбулася 8 вересня. Із 44 депутатів, які взяли участь у таємному голосуванні, за його кандидатуру проголосувало 35.

 

Олександра ЮРКОВА.

Фото надано автором.

 

Рівне.

 

Голос України