Збройні Сили України неухильно дотримуються режиму тиші. Водночас, як повідомляє прес-центр штабу АТО, за добу (дані на 08.09.) російсько-окупаційні війська 20 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових: 8 випадків зафіксовано на донецькому напрямку, 9 — на маріупольському, 3 — луганському. Ворог застосовував 82 мм міномети, гранатомети і стрілецьку зброю.


За словами координатора групи «Інформаційний спротив», народного депутата Дмитра Тимчука, бойовики активізували розвідувальну діяльність. Для цього масово застосовуються безпілотні літальні апарати. Для командування російсько-терористичних військ головною метою проведення розвідки сил АТО є фіксація зосередження і розгортання частин і підрозділів українських військ на окремих напрямках.


Крім того, активно відбувається дорозвідка об’єктів і цілей у тактичному тилу українських військ (углиб на 25 км) для подальших артилерійських обстрілів. Проведені терористами заходи дають змогу прогнозувати подальшу ескалацію конфлікту із застосуванням важкого озброєння. На думку експерта, відбутися це може, на жаль, уже найближчим часом.