Народний депутат України Надія Савченко закликала Євросоюз продовжувати підтримку нашої держави, яка, за її словами, перебуває «за крок» до точки неповернення у «тоталітарне минуле». Про це вона заявила під час виступу в Європарламенті, куди прибула на запрошення євродепутатів.


«Період в Україні дуже непростий, і залишилося пройти до того рубежу, де немає повернення до тоталітарного минулого, щоб ми справді рухалися у демократичному напрямку не тільки на словах, а й на ділі. Нам залишився до цього всього один крок. Але останній бій — найважчий, і я сподіваюся, що світ нас не покине у цій боротьбі й допоможе нам зробити цей рішучий і такий потрібний крок. Сподіваюся, що дуже скоро Україна буде гідним партнером Євросоюзу та всього цивілізованого демократичного світу», — цитує Н. Савченко «Радіо Свобода».


Вона також закликала ЄС не послаблювати санкції щодо Росії до відновлення територіальної цілісності України.


Крім того, з Брюсселя в інтерв’ю телеканалу «112 Україна» Н. Савченко повідомила, що Естонія планує допомогти нашій державі розробити проект інформаційного забезпечення окупованих територій. За словами народного депутата, вона має намір переймати той досвід звільнення політв’язнів, який спрацював у її випадку: «В них є розроблені методи, стратегія визволення політв’язнів по всьому світу, і це є дуже корисним досвідом, який я буду переймати і який був однією з рушійних сил визволення мене».


Зустрічі у Європейському парламенті під час візиту Надії Савченко до Брюсселя відбуваються у рамках кампанії LetMy-PeopleGo, спрямованої на пришвидшення звільнення «заручників Кремля».