Небувала для південної Греції злива обрушилася на південно-західну частину півострова Пелопонес. 


Як повідомила грецька газета Kathіmerіnі, щонайменше чотири особи загинули в затоплених будинках — переважно це люди похилого віку, які не змогли врятуватися. Серед жертв 62-річна жінка-інвалід, яку знайшли в селі Підіма, біля міста Каламата. 80-річному чоловікові ніхто не зміг прийти на допомогу в селі Туріа, а в селі Лаконія невідомого чоловіка пожежники знайшли просто на вулиці. Ще одна жінка похилого віку пропала безвісти, і влада оголосила її розшук. 


Пожежники й добровольці, які прибули на допомогу постраждалим районам, повідомляють про сотні загиблих у воді тварин. А про залиті водою поля, де постраждали всі посіви, годі й говорити...


Кількість жертв повені може зрости, бо до семи населених пунктів рятувальники не можуть дістатися через те, що залите водою шосе відрізало їх від «великої землі». 


Дісталося і мешканцям Північної Греції, особливо району Термайкос, мер якого повідомив, що збитки від повені порівнянні з «біблійними масштабами», і закликав Афіни оголосити тут надзвичайний стан. Це прискорить одержання необхідної допомоги регіоном і відшкодування збитків, завданих стихією.

 

Місто Каламата. Наслідки повені.


Фото Xіnhua/Укрінформ.