Футбол. Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Матчі у відповідь. 12 березня.

«Барселона» (Іспанія) — «Манчестер Сіті». 2:1. Голи: Мессі, 67, Компані, 89, Алвес, 90+1. Перший матч — 2:0.
«Барселона»: Вальдес, Піке, Маскерано, Альба, Алвес, Фабрегас (Сергі Роберто, 86), Гаві, Іньєста, Бускетс, Мессі, Неймар (Санчес, 80). Тренер — Герардо Мартіно.
«Манчестер Сіті»: Харт, Компані, Сабалета, Лескотт, Коларов, Мілнер, Насрі (Навас, 74), Сілва (Негредо, 72), Фернандіньо, Туре, Агуеро (Джеко, 46). Тренер — Рубен Коусільяс.
Вилучено Сабалету, 78 (друге попередження).
Барселона. Стадіон «Камп Ноу». 88 626 глядачів.
Більшість небезпечних моментів створили каталонці. Гості протиставити майже нічого не змогли — лише один гол, та й те тому, що «Барса», швидше за все, знову розслабилася. Але після пропущеного м’яча каталонці вирішили ще трохи відпрацювати на полі й довели справу до перемоги.
Загальний підсумок протистояння між «Манчестер Сіті» і діючим чемпіоном іспанської Прімери — 4:1 на користь останніх. Мессі й компанія, як і раніше, мають статус претендентів на перемогу в Лізі чемпіонів. «Баварія», приміром, у вівторок теж показала, що з нею можна грати, не така вона і непереможна машина. Та й з «Реалом» уміє «Барселона» справлятися, що вже казати про решту учасників змагань. Головне — налаштованість і стабільність. А з цим у каталонців у поточному турнірі, схоже, все в повному порядку.
ПСЖ (Франція, Париж) — «Байєр» (Німеччина, Леверкузен). 2:1. Голи: Сем, 6, Маркіньос, 13, Лавессі, 53. На 28-й хвилині Рольфес не реалізував пенальті (воротар). Перший матч — 4:0.
ПСЖ: Сірігу, Тіаго Сілва, Маркіньос, Динь, Жалле, Кабайє, Рабіо, Пасторе, Кавані (Камара, 85), Ібрагімович (Менез, 72), Лавессі (Моура, 62). Тренер — Лоран Блан.
«Байєр»: Лено, Волльшайд, Гуардадо, Топрак, Донаті, Райнартц (Вагенер, 78), Рольфес, Джан, Сем (Брандт, 67), Кастро (Сон, 67), Дердійок. Тренер — Самі Гююпя.
Видалено Джана, 68.
Париж. Стадіон «Парк де Пренс». 40 000 глядачів.
У цьому протистоянні все було вирішено ще після першого матчу, в якому ПСЖ у гостях здобув надпереконливу перемогу. Однак для підтримки статусу одного з фаворитів турніру парижанам потрібно було продемонструвати перевагу і на своєму полі. Блан не став берегти лідерів, випустив бойовий склад, однак розслабленість усе-таки вразила його підопічних, котрі пропустили гол. Після цього вони швидко зібралися й відновили рівновагу. До перерви гострі моменти виникали біля обох воріт — Сірігу навіть вдалося відбити пенальті.
У другій половині стало спокійніше для ПСЖ. Господарі швидко вийшли вперед, контролювали перебіг поєдинку, а в підсумку ще й залишилися в більшості. Отже, перемогу за сумою двох зустрічей було здобуто легко й невимушено. А от далі буде важче.
«Барселона» і ПСЖ вийшли до чвертьфіналу. Нагадаємо, що днем раніше це зробили мюнхенська «Баварія» і мадридський «Атлетико».
«Барселона» — «Манчестер Сіті»: Мессі (ліворуч) та Агуеро.
Фото uefa. com.