Останню добу (станом на 9.09) бойовики порушували режим тиші понад 20 разів. Найгарячіше — на маріупольському напрямку. Широкине, Талаківку і Водяне противник обстрілював з мінометів. На донецькому — окупанти відкривали вогонь у районі Авдіївки, переважно зі стрілецької зброї.


Ось як охарактеризував ситуацію на передовій боєць ЗСУ (місце дислокації район с. Піски): «Ситуація під контролем. Міномети бойовики використовують останніми днями досить рідко. І це не може не радувати. Так, уночі орки обстріляли нас із кулеметів, стрілецької зброї. Намагаємося не відповідати. Вони навіть не ховаються, ходять спокійно, ніби на прогулянці. Адже впевнені, що відкривати вогонь ми не будемо. Всі наші хлопці живі й здорові. Нині поблизу ДАП ворог стягнув важку техніку, реактивну артилерію. І схоже, вони очікують на команду «фас» від РФ... За нашою інформацією складна ситуація поблизу Авдіївки. На жаль, є поранені наші побратими.


Бойовики так званої «ДНР» розповсюджують чутки про те, що керівництво Росії зрадило їх. Принаймні про це на своїй сторінці в «Фейсбуку» повідомив народній депутат України Дмитро Тимчук. За його даними, терористи розраховували, що військові навчання російської армії «Кавказ-2016» стануть прикриттям для вторгнення ЗС РФ на територію України.


«У підрозділах терористів «ЛНР» фіксуються схожі настрої, однак поширення подібних чуток нейтралізується інформацією командирів рівня «батальйон-бригада» про нібито підготовку масового перекидання до «ЛНР» додаткових підрозділів російських найманців і ЗС РФ для «повернення Лисичанська та Севєродонецька», — зазначив нардеп.