Ріо-де-Жанейро (Бразилія). XV літні Паралімпійські ігри.


Першого дня українські спортсмени вибороли 9 нагород! Одна з них — золота. Її здобув на дистанції 100 м у плаванні на спині Євген Богодайко (на знімку) з Полтави. Він — дворазовий чемпіон та дворазовий срібний призер XІV літніх Паралімпійських ігор-2012 (Лондон).

 


«Срібло» виборов також плавець Денис Дубров (100 м брасом) з Дніпра. Медальний заспів зробили легкоатлети (спортсмени з вадами зору). В штовханні ядра третє місце посів чемпіон світу-2015 Роман Данилюк із Кременчука, а в стрибках у довжину така сама нагорода у паралімпійського чемпіона Лондона-2012 одесита Руслана Катишева.
Ще дві «бронзи» виграли дзюдоїсти. Давид Хорава (до 66 кг) представляє Рівненський та Дніпровський центри. На попередній Паралімпіаді в Лондоні він виборов «золото».
Юлія Галінська (до 48 кг) — представниця секції дзюдо Рівненського обласного центру «Інваспорт». Вона повторила своє лондонське досягнення. 2012 року на Паралімпіаді в столиці Великої Британії вона також була бронзовою призеркою.
Тріумфаторами стартового дня воістину стали плавці. На дистанції 100 метрів на спині третіми фінішували Оксана Хруль (Полтава) — чемпіонка Лондона-2012, Ярослав Семененко (Донецьк), Ольга Свідерська (Кропивницький) — на 100-метрівці вільним стилем (дворазова срібна призерка попередніх Ігор).


***


Вдало стартувала українська футбольна збірна в турнірі (7 на 7). Вона обіграла команду Ірландії — 6:0.


Фото з сайту rіo2016.com