Міська ЗОШ №51 стала першим в обласному центрі навчальним закладом, де на вході встановили спеціальний турнікет та пристрій, який зчитує інформацію з карток школярів та відправляє її на термінал. Батьки на свої мобільні телефони отримують СМС-повідомлення, в який саме час учень прийшов на урок і коли залишив стіни навчального закладу. Якщо ж шкільний «кордон» перетнула стороння особа без картки, про це одразу дізнається директор закладу, в чиєму кабінеті встановили контрольний термінал.
За електронні перепустки для синів та дочок батьки заплатили по 35 гривень. Але більшість із них вважають, що на безпеці дітей економити не можна, адже протягом останніх років у Херсоні почастішали вуличні напади на неповнолітніх і проникнення до шкіл дорослих крадіїв, котрі цуплять з учительських, класів та роздягалень верхній одяг, мобілки й планшети.
Начальник управління освіти Херсона Юрій Ніконов зазначає, що нову систему вхідного контролю найближчим часом хочуть запровадити ще дві школи. Проте задіювати адміністративні важелі для популяризації цієї корисної ідеї не збираються: грошей у муніципальному бюджеті катма.