Глава Пентагону Ештон Картер і міністр оборони України Степан Полторак підписали «Концепцію розвитку партнерства» між оборонними відомствами на п’ять років. Документ уклали в Лондоні, де С. Полторак брав участь у конференції «Діяльність ООН з підтримки миру», повідомляє прес-служба українського Міноборони.


«Це вперше в історії ми підписали документ про співробітництво на такий тривалий період, — зазначив Степан Полторак. — Він спрямований на підтримку оборонної реформи України та дасть змогу реалізовувати програми двостороннього співпраці, передачі військової техніки, матеріально-технічних засобів, надання послуг та підготовки особового складу».


Згідно з домовленістю колишній командувач центрального командування ЗС США відставний генерал Джон Абізаїд займе посаду старшого військового радника, який курирує сферу військового співробітництва з Україною. 


За результатами зустрічі Картер також зазначив, що США ніколи не визнають анексію Криму, а війна на Донбасі закінчиться принизливою поразкою для РФ.


У рамках візиту міністр оборони України зустрівся і зі своїм британським колегою Майклом Феллоном. Після перемовин С. Полторак повідомив, що наступного року п’ять тисяч українських військовослужбовців буде підготовлено за стандартами НАТО. Окрім цього, з начальником генерального штабу оборони Великої Британії головним маршалом авіації Стюартом Пічем досягнуто домовленостей щодо нарощування співпраці по лінії генеральних штабів для вдосконалення процесу підготовки військ за кращими стандартами Альянсу.