Сукня американської актриси Мерилін Монро (на знімку), в якій вона співала «Happy Bіrthday» на дні народження президента США Джона Кеннеді в травні 1962 року, піде з молотка. Торги відбудуться 17 листопада в Лос-Анджелесі, повідомляється на сайті аукціонного дому Julіen’s Auctіons.

 


Плаття із блискітками і стразами, пошите на замовлення дизайнером Жаном Луї, Монро одягла на виступ, який відбувся в Madіson Square Garden в Нью-Йорку під час святкування 45-річчя Кеннеді. На заході були присутні понад 15 тисяч осіб.


Аукціонний дім сподівається виручити за цей лот щонайменше два, а то й три мільйони доларів. Сукню було куплено Julіen’s Auctіons у 1999 році за 1,26 мільйона доларів на аукціоні Chrіstіe’s.


До речі


У листопаді 2015 року на аукціоні Chrіstіe’s в Нью-Йорку було продано портрет Мерилін Монро — картину «Чотири Мерилін» роботи американського художника Енді Уорхола — за 36 мільйонів доларів.

У грудні 2014-го на аукціоні Julіen’s у Беверлі-Хіллз пішли з молотка любовні листи колишнього чоловіка Монро бейсболіста Джо Ді Маджіо. Підсумкова вартість лота становила 78 125 тисяч доларів.

У листопаді 2013-го на торгах було продано медичні документи, які свідчать про те, що Монро робила пластичні операції. За цей лот виручили 25 тисяч 600 доларів. У вересні того самого року на аукціоні Freeman’s в Нью-Йорку за 41 тисячу доларів пішли з молотка знімки з останньої фотосесії актриси.