У Полтаві політичні вандали за одну ніч розбили відразу п'ять (!) меморіальних дощок полеглим землякам-учасникам АТО. Всі вони були розміщені на будівлях навчальних закладів -- шкіл, ліцею та вишу, охоронці яких згодом лише констатували факти наруги над пам'ятними знаками та повідомляли про них у поліцію. Правоохоронці, у свою чергу, поінформували про відкриття кримінальних проваджень за статтею "хуліганство" й закликали полтавців сприяти пошуку зловмисників.

 

Так було й три з половиною місяці тому, коли наприкінці травня за одну ніч недолюдки-українофоби розтрощили три меморіальні дошки захисникам Вітчизни. Дві з них за цей час встигли відновити, та їх знову розбили... В обласній поліції тоді говорили про те, що неодмінно розшукають вандалів, які "воюють" із загиблими героями. Але ні їх, ні тих, хто навесні також в обласному центрі намагався підірвати пам'ятник гетьману Івану Мазепі перед його відкриттям, ні "лицарів квача і мазниці", котрі ще раніше неодноразово плюндрували графіті-меморіал захисникам України за допомогою фарби, досі не знайшли. Хоча майже всі згадані знаки пошани і пам'яті нашим звитяжцям (за винятком однієї меморіальної дошки) розташовані в центрі міста, деякі з них -- буквально "під боком" у правоохоронців, за сотню-другу метрів од їхніх офісів.

 

Зрозуміло, що безкарність провокує нові блюзнірські "атаки"  кремлівських холуїв, які воліють, аби Полтава назавжди залишалася "городом слави русского оружія"...

 

Саме це обурює багатьох мешканців обласного центру найбільше. "Переконана, що йдеться не про звичайне хуліганство, а про вже випробувані нашими ворогами методи гібридної війни, -- зазначила в розмові з власкором "Голосу України" мати полеглого на Донбасі героя-добрововольця Валерія БОНЯКІВСЬКОГО Марія Карпівна. -- Прикро, що цього, мабуть, досі не усвідомили ті, хто повинен захистити від наруги пам'ять про наших синів за службовим обов'язком". Про необхідність виконувати його родичі загиблих захисників Вітчизни та небайдужі полтавці 12 вересня нагадали правоохоронцям під час пікетування Головного управління Нацполіції в області.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтава.

 

Голос України