На цьому наголосив Президент Петро Порошенко напередодні Дня українського кіно. Глава держави привітав працівників кінематографії з професійним святом. Він висловив шану майстрам, котрі розповідають про свою Батьківщину світу, обстоюють національну ідею та переконання. «Ціную діяльність митців, які в нинішній час випробувань та загроз своїми творами відкривають світовому співтовариству Україну та її незборимий народ, який героїчно бореться із російським агресором, утверджує незалежність та суверенітет, будує правову державу», — зазначив він.


Особливо Петро Порошенко відзначив кінорежисера Олега Сенцова, який незаконно утримується в російській в’язниці. «Сердечні слова вдячності кінорежисеру Олегу Сенцову за відданість Батьківщині та мужність. Ми не зупинимось у боротьбі за його звільнення», — заявив Президент.


Очільник країни висловив переконання, що самобутня творчість наших співвітчизників є непересічним внеском у світове кіномистецтво. «Наше спільне завдання — сприяти сталому розвитку вітчизняної кіногалузі як важливого напряму на шляху євроінтеграції, підвищенню її конкурентоспроможності, розвитку продюсерської системи та кіноринку», — зазначив він.


До професійного свята кінорежисер документального історико-біографічного кінопроекту «Костянтин Степанков. Спомини після життя» Віктор Олендер отримав Державну премію імені Олександра Довженка 2016 року. Розмір нагороди становить сто тисяч гривень. Президент Петро Порошенко вже підписав відповідний указ про нагородження митця за видатний внесок у розвиток українського кіномистецтва, передає прес-служба глави держави.