У Запоріжжі відбудеться фестиваль консервації. А поки ініціатори заходу провели в місті прес-конференцію, присвячену згаданій події. Найближчої п'ятниці і суботи у самісінькому центрі міста -- на Маяковського, очікують гостей зі всієї України. Місцеві кулінари кажуть, що під час вже другого подібного фестивалю можна буде скуштувати і придбати шовковично-агрусове та журавлино-яблучне варення, яблучно-ківовий джем з імбиром і м'ятою, чорничний джем з лавандою, лимонно-імбірний джем з перцем чилі та варення з кульбаби і лимону.

 

Втім головною родзинкою дійства стане запланований рекорд України із шинкування капусти300 кілограмів білокачанної (а ще 10 кілограмів моркви) приготують за всіма канонами її квашення, а потім відправлять бійцям у зону АТО.

 

До речі, головний приз фестивалю -- поїздка до Західної Європи.

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України