Рукотворну доріжку з рушників різних регіонів України створили учасники акції, приуроченої до святкування 135-річчя Волновахи. Мешканці міста вишикувалися на центральній площі та прилеглих вулицях, тримаючи в руках рушники різних регіонів України. Серед них — і створені в різний час на Донеччині: у Волноваському, Добропільському, Мар’їнському, Нікольському, Мангушському, Великоновосілківському районах та Вугледарі.

 

У такий спосіб було встановлено рекорд України в категорії «Масові заходи»: «Український живий ланцюг єднання Донбас—Україна». Участь в акції взяли 3672 особи, які тримали 2227 рушників. Живий ланцюг простягнувся на 4 кілометри 507 метрів. Вимірювання рушникової доріжки експертною групою зайняло дві години.


«Волноваха нас усіх позитивно шокувала. Ми йшли і рахували рушники, і кожного разу зупинялися від неймовірної краси виробів та людей, які так відповідально готувалися до цього заходу і вітали один одного з Днем міста і побажаннями миру Україні, що просто сльози виступали на очах від радості за їхній позитив і патріотичний дух. Я давно не бачила чогось подібного і такого об’єднання людей різного віку, різної національності й статусу, які зуміли зібратися в небезпечній зоні АТО і об’єдналися, щоб показати всій Україні та світу, що Донбас — це Україна», — поділилася своїми враженнями генеральний директор Книги рекордів України Ганна Крисюк.


Ініціатором акції виступив народний депутат України Дмитро Лубінець. Організацією свята займалися громадська організація «Промінь Україна», Волноваська, Нікольська та Мангушська районні ради, а також Волноваська міська рада.

 


На знімку: «Рушник єднання» простягнувся на 4,5 кілометра.


Фото надане «Книгою рекордів України».