Бокс. Екс-чемпіон світу в суперважкій вазі українець Володимир Кличко під час прес-конференції у Лондоні (Велика Британія) заявив, що дуже чекає на повторний бій з британцем чемпіоном WBA (Super), WBO, ІBO Тайсоном Ф’юрі:


— Мені дуже подобається ситуація, у якій я нині перебуваю. Інтригує випробування, яке стоїть переді мною. Бій, який відбувся торік у листопаді, став для мене чудовим досвідом і неймовірною мотивацією для подальшої роботи. Я зосереджений на своїй меті, і я маю намір повернути свої титули.


Ф’юрі відсутній на прес-конференції, але я сподіваюся, що ми зустрінемося з ним на ринзі. Хоча не здивуюся, якщо він раптово з’явиться, почне співати якихось пісень і стрибати в костюмі Бетмена.


Я чудово розумію, коли в житті спортсмена трапляються травми, коли він не може прийти через сімейні обставини або інші події у житті. Я все розумію, і чекатиму стільки, скільки знадобиться. Це буде непросте протистояння. Я прагну помсти. Я чекаю цього поєдинку, а не чергової зустрічі на прес-конференції. Я бажаю команді Ф’юрі успіху і вдалої підготовки до наступної зустрічі.


Абсолютно не хвилююся через майбутній бій. Знаєте, у мене була досить велика перерва, не було таких сильних суперників. Я давно не боровся, захищаючи попередні титули. Але, у будь-якому разі, я готовий до бою з Ф’юрі. Я зробив серйозні висновки з першої зустрічі з британцем. Я сповнений азарту і з нетерпінням чекаю нашого протистояння. Що б не трапилося на ринзі, я готовий до цього й зустріну все з високо піднятою головою. У мене є мета, все решта — другорядне, воно мене не хвилює.


Одного разу я боксував у Німеччині проти німця Акселя Шульца, який мав неймовірну підтримку місцевих уболівальників. Десь 95 відсотків глядачів були проти мене. Проте я почувався набагато краще, коли відчував, що юрба налаштована проти мене. Це мотивувало й заводило. Я обожнюю це відчуття. Я готовий боксувати не вдома.


***


На цю прес-конференцію Тайсон Ф’юрі не прийшов. Замість нього з’явився його тренер і дядько Пітер Ф’юрі, котрий розповів про підготовку підопічного:


— Мій племінник — один із найкращих боксерів-важковаговиків у світі. Ми дуже чекаємо цього бою. Тайсон Ф’юрі ретельно готується до протистояння з Кличком, його підготовка відбувається у доброму темпі, він тренується двічі на день і набирає форму. Можу сказати, що навіть тепер перебуває у відмінних кондиціях.


Це буде неймовірно цікавий поєдинок, у якому вирішиться буквально все. Після цього бою ми побачимо, хто найкращий у світі, бо зустрінуться два найсильніші супротивники. Не важливо, що трапиться на ринзі, я неодмінно привітаю кращого боксера. Вірю в те, що Тайсон — найкращий. Він унікальний, і я впевнений у його майбутньому виступі.


***


Якщо нічого не стане на заваді, то поєдинок-реванш Кличко — Ф’юрі відбудеться 29 жовтня в Манчестері (Велика Британія).

 

Володимир Кличко із зображенням свого суперника.

Фото з сайту boxnews.com.ua