Чотири сотні учнів та тренерів дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з футболу Херсона «Кристал» перетворилися на безхатченків. Міська рада своїм рішенням позбавила навчальний заклад приміщення — комунального спортзалу на вулиці Лютеранській (Кірова) — воно знадобилося для «альтернативної» ДЮСШ «Херсон». Директор СДЮШОР «Кристал» Анатолій Жосан запевняє, що у теплий сезон проблем із тренуваннями вихованців не буде — майданчики їм готові надати три інші стадіони обласного центру. Проте невідомо, як буде в холоди: адже спорткомплексів закритого типу в обласному центрі не так багато, і для їх оренди потрібні гроші.


Чиновники від спорту регіонального рівня лише знизують плечима: у бюджет на цей рік такі витрати не закладалися, оскільки «відселення» спортшколи з приміщення комунальної власності міської громади з ними ніхто не узгоджував. Тож до початку наступного року нічого вдіяти не можуть. Тим часом батьки юних футболістів готові вдатися до масових акцій протесту. Вони нагадують: втрата СДЮШОР «Кристал» буде відчутною і для великого спорту. Адже команда навчального закладу є учасником та неодноразовим призером дитячо-юнацької футбольної ліги України, а його випускники поповнюють не тільки міські команди.


«Вихованці СДЮШОР «Кристал» грають у національній збірній України, численних місцевих та зарубіжних клубах, команді найвідомішого херсонського футбольного клубу другої ліги «Кристал». Закриття спортшколи не можна допустити — воно означатиме відлучення від великого спорту сотень талановитих футболістів-початківців, — коментує голова обласної організації Федерації футболу України В’ячеслав Богун. — За нашим зверненням керівництво спортивного товариства «Спартак» надасть СДЮШОР «Кристал» поле для тренувань та роздягальні, але взимку потрібен спортзал під дахом. І влада Херсонщини повинна терміново допомогти з його пошуками — адже йдеться про існування навчального закладу обласного рівня».

Херсон.