Представляючи нове керівництво державного підприємства «Укрпошта», генеральний директор Ігор Смілянський насамперед зазначив, що «Укрпошта» має зробити так, щоб усі громадяни мали однаковий доступ до поштових послуг. «Ми розуміємо, що велика мережа «Укрпошти» — це наша перевага, але також ми усвідомлюємо свою соціальну відповідальність, ми розуміємо, що подекуди пошта — це останній оплот цивілізації. Там пошта — і магазин, і банк, і пошта, і взагалі останній зв’язок людей, які мешкають у глибинці, з цивілізацією. Саме це розуміння й відображатиме подальшу діяльність «Укрпошти», — сказав генеральний директор.

 

За словами генерального директора підприємства, потреба в призначенні нової команди керівників зумовлена зростанням вимог до «Укрпошти», змінами конкурентних і технологічних умов на ринку поштових, фінансових і логістичних послуг, і як результат — стрімким зростанням вимог клієнтів «Укрпошти» щодо якості і швидкості надання таких послуг.


Ігор Смілянський акцентував увагу на тому, що відтепер кожен керівник підрозділів «Укрпошти» нестиме персональну відповідальність за довірену йому ділянку. На відміну від конкурентів «Укрпошти», у планах нового керівництва — розвиток поштових та інших послуг у сільській місцевості: те, що давало збитки, має приносити прибуток. Насамперед це планується зробити за рахунок розвитку інтернет-торгівлі. Як свідчить світова практика, наприклад у Китаї, інтернет-продажі в неміських умовах утричі вищі, ніж у містах. І це зрозуміло, бо на відміну від міських мешканців, сільські обмежені у виборі магазинів і товарів. Створення умов для  розвитку інтернет — торгівлі в селі допомагає згладжувати відмінності між містом і селом, сказав Ігор Смілянський.


На зустрічі журналістів говорили й про майбутню корпоратизацію «Укрпошти», яка не означає її приватизації чи тотального розпродажу майна цього державного підприємства. Також йшлося про необхідність проведення корпоративного брендингу, який допоможе кардинально змінити обличчя «Укрпошти» і насамперед пов’язаний з організацією навчання кадрового складу пошти. Обговорювалися питання майна «Укрпошти» та організації внутрішньої безпеки. Наостанок генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський заявив, що він упевнений у тому, що йому вдалося зібрати дуже сильну команду «технократів», яка зробить із «Укрпошти» ефективну, прозору, успішну компанію, послугами якої будуть задоволені і громадяни, й уряд як її акціонер.

 

До складу нової команди «Укрпошти» увійшли: Олександр Наход — заступник генерального директора із закупівель, Сергій Галаган — директор з інформаційних технологій, Олександр Перцовський — перший заступник генерального директора з операційної діяльності, Ігор Смілянський — генеральний директор, Олександр Чернявський — фінансовий директор (на знімку зліва направо).

 

Фото Олександра КЛИМЕНКА.