У райцентрі Борщів Тернопільської області 18 вересня відбудуться відразу два колоритні фольклорно-мистецькі фестивалі — «Борщівська вишиванка» та «Борщ’їв».

 


Розпочнеться свято з відкриття етнографічної виставки «Борщівська народна сорочка» з фондів Борщівського обласного краєзнавчого музею. Передбачено і майстер-клас з технології крою та шиття за участю авторів книги «Борщівська народна сорочка» Людмили та Олексія Покусінських.


Далі стартуватиме виставка вишиванок сіл району. Паралельно проходитиме виставка-розпродаж робіт учнів загальноосвітніх навчальних закладів. Фестиваль «Борщ’їв 2016» також запропонує майстер-клас з приготування цієї знаної страви за рецептом народного артиста України Григорія Драпака та участю фольклорного колективу «Баламути» з Мінська. Далі у програмі — частування борщем, приготовленим сільськими господинями, концерт.


Гостями свята будуть Герой України, лауреат Шевченківської премії, народний артист України Василь Зінкевич, народний артист України Григорій Драпак, Волинський Державний академічний народний хор, гурт «Рокаш» (Мукачеве), поет-пісняр Степан Галябарда (Київ), мистецькі колективи Київської, Хмельницької, Львівської, Луганської та інших областей.

Тернопільська область.