З початку нового навчального року не розпочалося навчання у селі Степангород Володимирецького району Рівненщини, де більше півтисячі школярів, — батьки не пустили дітей в аварійну школу. Уже кілька років поспіль вони звертаються до обласної влади з цією проблемою, чують обіцянки. Навіть для того, щоб мати площу під нову школу, толокою зібрали 25 тисяч гривень, аби викупити стару хату, розібрали її, розчистили майданчик під забудову. Але вирішення проблеми за ці кілька років так і не зрушило з місця.

 

 

У відчаї степангородці 12 вересня з 15-ї до 21-ї години перекрили трасу державного значення Київ—Чоп (на фото поліції) поблизу села Городець Володимирецького району. Разом з батьками були і діти. Щоправда, блокувальники з розумінням ставилися до учасників дорожнього руху: пропускали авто з малими дітьми, маршрутки, а згодом з періодичністю — і фури. Однак до блокувальників ніхто з обласної влади, від якої залежить будівництво нової школи у селі, так і не приїхав. Люди обурювалися тим, що окремі ЗМІ намагалися видати протест степангородців за протест нелегальних копачів бурштину, яких серед них не було.


Наступним кроком донести проблему до влади, на думку степангородців, стане їх похід до Києва.


У приватних розмовах блокувальники погоджувалися на те, щоб допоки будуватимуть нову школу, стелі у старій підсилити підпорами, розмістити окремі класи у вільних приміщеннях сільських комунальних закладів.

Рівненська область.


Фото надане автором.