Опозиційний блок вимагає ухвалення пакета законопроектів із відновлення промисловості. Таку позицію висловив представник цієї політичної сили Дмитро Колєсніков, наголосивши: розгляд напрацьованих його соратниками документів блокується владою вже другий рік. За словами народного обранця, за цей час загальний збиток в економіці вже становить 619 мільярдів гривень, закрилися тисячі підприємств, кілька мільйонів українців втратили роботу.


«Протягом тижня парламент не прийняв жодного реального законопроекту, який допоміг би запустити економіку, відновити промисловість, забезпечити соціальний захист», — стверджує законотворець. — Понад рік тому разом з народним депутатом Олександром Вілкулом та іншими депутатами від Опозиційного блоку ми подали пакет законопроектів, у тому числі й у рамках програми «Нова індустріалізація», які дадуть змогу відновити економіку, забезпечити стабільну роботу підприємств, зростання зарплат і пенсій, а також створити нові робочі місця і повернути нормальне життя людям. Ми запропонували реальний план відновлення України, знаємо, як це зробити, і вимагаємо негайного прийняття наших законопроектів».


Протягом двох років Україна втратила майже 20 відсотків своєї економіки й увійшла в так званий «Клуб найбідніший країн світу», каже парламентарій. Як доказ наводить такий приклад: у 2013 році, за даними МВФ, співвідношення ВВП на одного мешканця нашої країни становило 4185 доларів США, а цьогоріч прогнозується 1854 долари на людину. Наші економічні втрати за 2014—2016 роки Д. Колєсніков порівнює з втратами країн Західної Європи після Другої світової війни.


На думку опозиційного народного депутата, нинішня влада не в змозі повернути в країну мир і стабільність. На заваді, мовляв, стоять партійні війни. «Ми підтримуємо бажання людей змінити парламент, який довів країну до кризи, і провести дострокові вибори, — сказав він. — Відновити Україну може тільки той, хто прагне миру, розуміється на економіці й знає, як працювати». На переконання Д. Колєснікова, тільки мир у країні допоможе залучити інвесторів, дасть змогу працювати і розвиватися підприємствам, а людям гарантуватиме гідний рівень життя. Натомість при нинішній владі підприємців «душать» податківці, відбирають бізнес рейдери під прикриттям патріотизму, а уряд підвищує тарифи й ціни, наголошує парламентарій.