Прем’єр-міністр Японії Шіндзо Абе, який так несподівано з’явився на стадіоні в Ріо-де -Жанейро під час передачі естафети наступної Олімпіади Токіо в костюмі персонажа Маріо з популярної комп’ютерної гри, покладає неабиякі економічні надії на Олімпіаду-2020. Він переконаний, що Олімпійські ігри підтримають ВВП країни, вдихнуть нове життя в галузі, пов’язані зі спортом. 


Уряд сподівається, що доходи цього спектра економіки збільшаться удвічі до 2020 року і втричі — до 2025-го. Загалом очільник уряду сподівається, що саме спорт стане рушійною силою зростання на 20% номінального ВВП з 2015 до 2020 року.


За оцінками експертів, в наступні три роки ВВП Японії значно зросте за рахунок нових капіталовкладень. 7,3 млрд. доларів буде витрачено на будівництво нового стадіону та об’єкти олімпійської інфраструктури. Мільярди доларів підуть на модернізацію транспортної мережі.


Крім того, завдяки Олімпіаді уряд сподівається привабити більше туристів: передбачається, що до 2020 року в країну щороку приїжджатиме їх близько 40 мільйонів.


Майбутні Олімпіада та Паралімпіада нададуть також новий імпульс розвитку індустрії спорту в країні.


Задля збільшення фінансових можливостей підготовки до Ігор в Японії оголошено про випуск п’яти державних лотерей, присвячених Олімпіаді-2020. Влада очікує зібрати на розвиток спортивної інфраструктури мільйони доларів. Квитки надійдуть до продажу вже найближчим часом. Японці не є першовідкривачами такого способу збільшення олімпіадного фонду. Принаймні в Китаї під час підготовки до пекінської Олімпіади-2008 також проводили лотерею.


Токіо.