13 серпня на Дніпропетровщині із робочою поїздкою побував Президент України Петро Порошенко. Свій візит він розпочав із вручення сертифікатів та ключів від квартир 24 військовослужбовцям 26-го об’єднаного загону Державної спеціальної служби транспорту, двадцятеро з яких — учасники АТО.


Як наголосив Петро Порошенко, у останні два роки якісно змінилося ставлення держави до забезпечення Збройних Сил та інших українських військових формувань. За його словами, у цей період країна мала першочергово витрачати кошти на оборонну безпеку — одяг, озброєння, належне речове, медичне та грошове забезпечення військових. Проте дуже важливо, зазначив Президент, куди повертається солдат. Тож сьогодні приділено велику увагу забезпеченню військовослужбовців житлом. За два роки майже 2,5 тис. квартир були передані військовим лише в ЗСУ, ще понад 2 тис. — підрозділам Нацгвардії, СБУ, Державної спецслужби транспорту і прикордонникам.


Будинок на 24 квартири, ключі від помешкань у якому отримали військовослужбовці, звели протягом 2015—2016 років силами будівельників Держспецслужби транспорту. У ньому є одно-, дво- та трикімнатні квартири.

Вартість квадратного метра житла тут становила трохи більше 2 тис. грн.


Президент також узяв участь у відкритті нової будівлі дошкільного навчального закладу «Дивосвіт» у селі Слобожанське Дніпровського району, назвавши його символом децентралізації. Глава держави сказав, що дитсадок звели без жодної копійки з держбюджету — лише коштом Слобожанської селищної об’єднаної територіальної громади та обласного бюджету. Перерізавши символічну стрічку, Петро Порошенко оглянув приміщення і ознайомився із роботою закладу.


Окрім того, глава держави відвідав музей АТО «Шляхами Донбасу», який створений у Дніпрі на базі Національного історичного музею ім. Яворницького за ініціативи атовців регіону. Під час оглядин експозиції місцеві автори — учасники бойових дій — подарували Петру Порошенку чотири книги про антитерористичну операцію.


Дніпропетровська область.

 

Президент вручає ключі та сертифікати військовослужбовцям Держспецслужби транспорту.


Фото з офіційного сайту Президента України.