На Луганщині система тарифів економічно необґрунтована. Про це заявив керівник департаменту ЖКГ і будівництва ОДА Віталій Сурай. Зокрема, в окремих випадках рівень відшкодування собівартості послуг за чинним тарифом на теплопостачання в опалювальному сезоні 2015—2016 років становив для населення 30%, а для бюджетних організацій — 40%. Середні показники тарифів водопостачання також не мають економічних обґрунтувань. У середньому рівень відшкодування собівартості послуг за чинним тарифом цього року становив для населення 70%, бюджетних організацій — 80%. З водовідводу для населення — 60%, бюджетників — 80%.

За словами чиновника, результатом таких дій стало розбалансування доходів і збитків закладів житлового господарства. «Зазначені факти є підставою для перегляду тарифних планів тепло- і водопостачання й водовідведення для відновлення рентабельності закладів житлового господарства Луганщини», — вважає він.


 Коментуючи цю проблему, голова ОДА Юрій Гарбуз підкреслив, що «переобладнання систем і модернізація роботи установ тепло- і водопостачання є актуальним питанням. Однак рішення має бути системним, адже будь-яке підвищення тарифів не одержить жодних дивідендів, поки систему комунальних установ житлового господарства не буде змінено».

Луганська область.