Днями відбулось чергове засідання Моніторингового комітету Ініціативи «Відкритий парламент», в якому взяли участь народні депутати, представники апарату Верховної Ради, міжнародні та українські громадські організації.

 

Важливою подією в діяльності Ініціативи стане поява сторінки «Відкритий парламент» як окремого розділу на офіційному веб-порталі Верховної Ради. Спільно з Управлінням комп’ютеризованих систем апарату Верховної Ради на чолі з Олексієм Сидоренком, за участі працівників Управління Ірини Рощиної та Сергія Миронченка були втілені дизайн та розроблені функціонал сторінки. Під час засідання Моніторингового комітету координатором Ініціативи «Відкритий парламент» Наталією Ватаманюк було презентовано тестову сторінку.
Під час засідання перший заступник керівника апарату Верховної Ради України Володимир Слишинський наголосив на тому, що законодавчий орган продовжує рухатися шляхом е-парламенту. Він нагадав, що днями запрацювала система «Електронна Погоджувальна рада». Водночас, головне, за його словами, аби народні депутати використовували нові формати роботи. «Це як автомобіль — можна купити, але на ньому не їздити», — зауважив Володимир Слишинський і додав, що «інструмент створено, і вже далі від громадськості, її активності і контролю залежить, чи буде він використовуватись». Ще одне важливе питання, яке обговорили на засіданні — це участь України у заходах Всесвітнього тижня законодавчої відкритості (Global Legіslatіve Openness Week — GLOW) та Міжнародному дні демократії.

 

Перший заступник керівника апарату Верховної Ради України Володимир Слишинський і керівник управління комп’ютеризованих систем апарату Верховної Ради України Олексій Сидоренко під час засідання.


Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.