Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий етап. Перший тур. 13 вересня.


Група А. ПСЖ (Франція, Париж) — «Арсенал» (Англія, Лондон). 1:1. «Базель» (Швейцарія) — «Лудогорець» (Болгарія, Разград). 1:1.


Група В. «Бенфіка» (Португалія, Лісабон) — «Бешикташ» (Туреччина, Стамбул). 1:1.


«Динамо» (Україна, Київ) — «Наполі» (Італія). 1:2. Голи: Гармаш, 26, Мілік, 36, 45+1.


«Динамо»: Шовковський, Макаренко, Віда, Хачеріді, Антунеш, Рибалка (Корзун, 81), Ярмоленко, Сидорчук, Гармаш, Циганков (Гусєв, 73), Мораес (Гладкий, 86). Тренер — Сергій Ребров.


«Наполі»: Рейна, Гюсай, Альбіоль, Кулібалі, Гулам, Лурейро, Жоржиньо, Гамшик (Зелінський, 62), Кальєгон, Мертенс (Інсіньє, 73), Мілік (Габбьядіні, 82). Тренер — Мауріціо Саррі.


Вилучено Сидорчука, 68 (два попередження).


Рефері — Вільям Коллам (Шотландія).


Київ. НСК «Олімпійський». 35 137 глядачів. 19 градусів.


Група С. «Барселона» (Іспанія) — «Селтик» (Шотландія, Глазго). 7:0. «Манчестер Сіті» (Англія) — «Боруссія» (Німеччина, Менгенгладбаг) — перенесено через зливу.


Група D. «Баварія» (Німеччина, Мюнхен) — «Ростов» (РФ). 5:0. ПСВ (Нідерланди, Ейндговен) — «Атлетико» (Іспанія, Мадрид). 0:1.


***


Головним героєм київського матчу, на жаль, став не хтось із гравців «Динамо», а польський нападник неаполітанського клубу Аркадіуш Мілік. Він зробив саме те, чого чекають від форварда, — реалізував свої моменти.


Щоправда, кияни могли відкрити рахунок уже на... 46-й секунді. Рейна досить необачно вийшов на небезпечну відстань від воріт. А Сидорчук майже з центра поля потужно і досить влучно пробив. Якимось дивом воротар перевів м’яч на кутовий.


Потім ініціативою заволоділи гості. Гра у «Динамо» не клеїлася. Його гравці постійно грішили неточними передачами. Складалося враження, що наші погано розуміли, що їм робити на полі. Вони лише катали м’яча поперек поля і назад. Попереду нічого путнього у них не виходило.

 


Але одного разу на наших футболістів таки найшло просвітлення. На правому фланзі Ярмоленко здійснив кілька маневрів з м’ячем і навісив його на дальню стійку, де перебував Циганков (на знімку вгорі ліворуч). Дебютант бездоганно скинув м’яча на Гармаша (на знімку), котрий ефектно з розвороту пробив у самісінький нижній кут воріт.

 


Шкода, але цим приємним епізодом усе й завершилося. Далі було більше розчарувань. За десять хвилин італійці відігралися. Після флангової передачі в наш карний майданчик чомусь вперед побіг Шовковський, а Мілік виграв боротьбу вгорі у Макаренка і пробив головою повз нашого воротаря. Якби той стояв на лінії, то суперник, можливо, і не забив би.


На жаль, прикрощі першого тайму на цьому не завершилися. На компенсованій хвилині Мертенс пробив головою, Хачеріді вибив м’яча з порожніх воріт. Але на добиванні головою успішно зіграв наш злий геній Мілік. Що робили Віда і Рибалка, котрі були поряд? Либонь, вони й самі не мали відповіді на це запитання.


***


Другий тайм вийшов закритішим. Небезпечних моментів майже не було, хіба що удар Мертенса в одному з епізодів прийняла на себе стійка. Потім другу жовту картку за симуляцію одержав Сидорчук. От після його видалення «Наполі» значно полегшало. Інтрига зберігалася завдяки лише мінімальній перевазі в рахунку, але в цілому «Наполі» контролював перебіг зустрічі й довів її до переможного кінця.


***


Поразка не засмутила тренера киян Сергія Реброва. В його словах було чути ще й якісь оптимістичні нотки:


— Нічого страшного. Цю зустріч вважаю позитивною. Граючи в меншості, ми показали гідний футбол, атакували. Вилучення, звичайно, вплинуло на подальший перебіг поєдинку. Але хлопці йшли в останній штурм, старалися. Мені, повторюю, нема в чому їм дорікнути. Робили все, що було в їхніх силах. Завтра забудемо про цей матч, попереду — поєдинок вдома із луганською «Зорею» в чемпіонаті. Все нормально...


***


Як то кажуть у таких випадках, немає слів, або без коментарів...


Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.