Парламентська фракція «Народний фронт» вважає законопроект про спецконфіскацію коштів Януковича одним зі своїх головних пріоритетів. Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Віталій Сташук.


«Законопроект про спецконфіскацію — це той законопроект, який для нас залишається надзвичайно важливим. У разі прийняття держава отримає мінімум 1,5 млрд. доларів, частину з яких слід обов’язково спрямувати на оборону. Адже війна вимагає подальшого посилення обороноздатності країни. Ці кошти мають повернутись до бюджету. І ми постійно про це говоримо», — зазначив депутат.


Також Віталій Сташук наголосив, що половину бюджетних коштів від спецконфіскації треба спрямувати на соціальний захист пенсіонерів і бюджетників.


«Колеги по фракції зареєстрували відповідний законопроект і підрахували, що відповідно 18,5 млрд. гривень від спецконфіскації підуть на оборону і нацбезпеку, а ще 18,5 млрд. гривень — на єдиноразову допомогу пенсіонерам з мінімальною пенсією та бюджетникам. Громадяни недоотримали ці гроші у 2010—2013 роках і тепер ми маємо їх повернути», — сказав він.


Депутат визнав, що іншого шляху вирішення питання щодо конфіскації коштів попередньої влади, ніж ухвалення закону про спецконфіскацію, немає.


«Ми не відступимось від наших вимог, які не вдалося реалізувати на попередній сесії. Тому ми пропонуватимемо парламенту знову повернутись до розгляду цього закону», — резюмував представник «Народного фронту».