Учора в парламенті відбулися збори жінок-депутатів усіх рівнів. Учасники заходу ухвалили звернення до політиків, у якому закликають їх об’єднати зусилля заради досягнення миру в нашій країні.


«Представники партій і фракцій мають виявити взаємоповагу, взаєморозуміння, толерантність, простягнути руку політичним опонентам і об’єднати зусилля для вирішення найважливіших питань: тарифи, пенсії, зарплати. Знайти і прийняти правильні, професійні рішення і відкласти у бік питання, які роз’єднують: релігія, мова, політичні переваги. Час дебатів ще обов’язково настане. Сьогодні ми повинні об’єднатися навколо того, що зробить нас сильнішими», — зазначила народний депутат від фракції «Опозиційний блок» Наталія Королевська.


Вона нагадала, що два роки тому було прийнято рішення створити платформу «Жінки за мир». Лише за півроку активної роботи таку ініціативу підтримало понад 30 тисяч осіб прекрасної статі, з них більш як 18 тисяч підписали декларацію «Жінки за мир».


Крім того, під час засідання презентували проект мирних ініціатив «Національний діалог про досягнення миру, взаєморозуміння і соціального благополуччя».


«Хотілося б, щоб політика внутрішньої ненависті, агресії, розбрату відійшла на другий план. А голос добра в нашій країні почав звучати голосніше від голосу зла. Це завдання номер один. Тому що мир в Україні починається в головах кожного з нас. Цей мир сьогодні пропонують і несуть жінки», — наголосила парламентарій.


В інтерв’ю журналістам Наталія Королевська розповіла, що у витримках бюджету передбачено понад 50 мільярдів гривень на субсидії для майже 20 мільйонів людей. «Ця цифра сильно засмучує. Я вважаю, що обраний вектор неправильний. Громадянам потрібно підвищити зарплати, пенсії й вони самі заплатять за своє тепло. Не потрібно людину змушувати ставати в чергу за подарунками із простягнутою рукою, у той час як його зароблене не виплачують вчасно й не індексують пенсію», — сказала вона й додала, що готова проголосувати за бюджет соціального розвитку і благополуччя.

 

Народний депутат Наталія Королевська привітала з Днем народження депутата Арцизької районної ради Анастасію Станкову.


Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.