Рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила рішення про продовження програми співробітництва з Україною та про виділення кредиту в мільярд доларів. Вітаючи це рішення, Президент Петро Порошенко підкреслив, що це вперше в історії відносин України з МВФ ми отримали третій транш допомоги в рамках однієї програми співробітництва.

«Рішення фонду відкриває шлях до виділення фінансової допомоги з боку Сполучених Штатів Америки в обсязі мільярда доларів і Євросоюзу — макрофінансової допомоги в рамках додаткових ще 600 мільйонів євро, інших міжнародних фінансових організацій і, що ще набагато важливіше — воно відчиняє вікно можливостей для залучення іноземних інвестицій в українську економіку», — сказав Президент і підкреслив, що це дозволить тримати стабільність гривні, зафіксувати досягнуту нами макроекономічну стабілізацію і підтримати перші паростки економічного зростання. За словами глави держави, це дасть змогу вже на рівні бюджету на 2017 рік зробити перші кроки з підвищення соціальних стандартів.


Разом з тим П. Порошенко вважає, що глобально в цій історії йдеться не про гроші:


«Позитивне рішення МВФ свідчить про те, що світ визнає — в Україні відбуваються реформи, в Україні відбуваються якісні й позитивні зміни, і країна рухається в правильному напрямку».


Резолюція фонду — це також сигнал агресору, який, за словами Президента, намагався поставити палиці в колеса навіть під час сесії Ради керуючих МВФ. «Спроби Росії підірвати солідарність МВФ з Україною і зірвати рішення про транш — провалилися. Кремль програв у цій операції», — сказав він та висловив переконання, що реформи роблять нас сильнішими, а разом з тим міцнішою стає й наша здатність протидії зовнішній агресії.