Жінки — народні депутати України, представники міжфракційного об’єднання «Рівні можливості», продовжують контролювати надання медичної та матеріальної допомоги пораненим під час Революції гідності. Про це розповіли на брифінгу народні депутати Ірина Геращенко, Олена Кондратюк, Марія Матіос, Оксана Продан, Лілія Гриневич, Наталія Новак та інші депутати, котрі входять до об’єднання.

Ірина Геращенко повідомила, що жінки-депутати намагалися охопити всі лікувальні заклади у Києві, куди потрапляли поранені під час акцій протестів, і нині вони «закріплені» за лікарнями, в яких досі перебувають на лікуванні постраждалі, уточнюють списки постраждалих та загиблих. За словами І. Геращенко, повні списки потерпілих досі скласти не вдається, бо список загиблих, на жаль, поповнюється. 

Зі слів депутатів, встановлено прізвища понад 300 осіб, які постраждали і були поранені під час акцій протесту. На лікування постраждалих прийняли США, Німеччина, Чехія, Естонія, Литва, Латвія, Польща, Ізраїль.

Жінкам-депутатам вдалося за допомогою спонсорів зібрати близько чотирьох мільйонів гривень, які було передано чотирьом лікарням у Києві.

Нині жінки-депутати продовжують працювати за чотирма програмами -лікування потерпілих, реабілітація, допомога родинам загиблих, оздоровлення дітей із родин загиблих та постраждалих майданівців.

Нині у лікарні швидкої допомоги залишилося 19 поранених із 201, один із них перебуває в реанімації. Четверо хворих, на жаль, померли в цій лікарні. 21 постраждалого було відправлено на лікування за кордон.

Депутат Марія Матіос опікується 15 хворими, які перебувають у Києві, Львові та Дніпропетровську, тримає зв’язок із кожним із них та родинами. Восьмеро поранених нині відправлено на лікування за кордон.

«Ми довели, що всі разом — ми дійсно сила», — наголосила депутат Оксана Продан.