У Запоріжжі відбувся семінар на тему «Соціальна ринкова економіка та децентралізація в Німеччині». Провів його прем’єр-міністр Федеральної землі Саксонія у відставці професор Георг Мільбрадт. Гість окреслив головні проблеми, з якими зіткнулася Німеччина в процесі власної реформи влади та місцевого самоврядування. 


У свою чергу під час зустрічі з Г. Мільбрадтом голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль так прокоментував ситуацію в області: «Наш регіон є одним із найактивніших у державі, що реалізує реформу децентралізації. До шести громад, які добровільно об’єдналися в минулому році, наразі додаються майже 13 нових об’єднаних територіальних громад. Одним із найбільш проблемних питань, що гальмують реформу, є небажання голів сільрад передавати булаву влади. Тож аби люди отримували реальну інформацію стосовно децентралізації, були створені робочі групи, а також проводяться виїзди для спілкування на місцях. Окремо хочу відзначити допомогу наших закордонних партнерів, зокрема Федеративної Республіки Німеччина, яка ділиться з нами досвідом, набутим за 25 років створення громад на своїй території».


До сказаного варто додати, що, за інформацією голови ОДА, 

«затверджений обсяг доходів загального фонду місцевих бюджетів об’єднаних територіальних громад області на 2016 рік становить 123 млн. грн., що майже вп’ятеро більше від показників місцевих бюджетів. 


За рахунок субвенції з державного бюджету забезпечено фінансування 78 проектних заявок на загальну суму понад 46,5 млн. грн. на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад.


Запоріжжя.