Німці перетворилися на українців. А ще зарубіжні гості скуштували сала, вдягли вишиванки. Всі ці приємності відбулися у рамках Всеукраїнського фестивалю чорнобривців, який пройшов у Золотоноші. Черкащани планують укласти побратимську угоду з німецьким містом Штольцберг (Саксонія). Дружні зв’язки встановлено нещодавно. І вже на 28 вересня між українською та німецькою сторонами заплановане підписання меморандуму про співпрацю та інвестиційні проекти.


Програма фестивалю була різноманітною: покладання до пам’ятника Шевченку найбільшого в Україні вінка із чорнобривців, парад вишиванок, виставки робіт народних майстрів, концерт місцевих талантів та визначення номінантів конкурсів і їх нагородження.


Дух патріотизму та емоції, які переповнювали містян під час проведення фестивальних заходів, за словами міського голови Віталія Войцехівського, у такі непрості часи вкрай важливі. Фестиваль чорнобривців дав старт новому сезону культурного дозвілля золотонісців. А невдовзі на Золотоношу очікує День визволення, що традиційно святкується 23 вересня.