Вельмишановний Максиме Юрійовичу!
Наше звернення до Вас викликане тривогою за подальші долю Українського державного підприємства поштового зв’язку (УДППЗ) «Укрпошта» та стан інформаційної безпеки України.
Національна спілка журналістів України (НСЖУ), Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів (УАВК), Українська гільдія головних редакторів (керівників) ЗМІ мають багаторічний негативний досвід співпраці з УДППЗ «Укрпошта» з приводу тарифів та якості доставки періодичних видань та вітчизняної книги, а також розрахунків із видавництвами і редакціями.
На жаль, кадрові перестановки останніх років, коли мало не щороку змінювалися генеральні директори «Укр-пошти», свідчать про те, що на цю посаду призначали осіб, які не були фахівцями в галузі поштової справи.
Нині, нарешті, урядом на перший план при призначенні очільників на всіх рівнях управління висуваються вимоги професійності та кадрової підготовки.
Просимо Вас, вельмишановний Максиме Юрійовичу, врахувати нашу думку та розглянути кандидатуру директора Державного підприємства «Преса» Герасименка Валерія Вікторовича на посаду генерального директора УДППЗ «Укрпошта».
Герасименко В.В. має досвід керівництва Чернігівською обласною дирекцією «Укрпошти», є знаним фахівцем-поштовиком як в Україні, так і за її межами.
За роки існування очолюване ним ДП «Преса» стало відомим брендом на ринку друкованих ЗМІ, заслужило авторитет та повагу серед суб’єктів видавничої справи, активно розвиває зовнішньоекономічну діяльність. Про високий рівень довіри до ДП «Преса» як надійного партнера свідчить постійне зростання кількості укладених договорів, розширення спектра діяльності підприємства з метою надання видавцям та споживачам усього комплексу послуг, пов’язаних із забезпеченням усіх бажаючих періодичними виданнями.
На нашу думку, проблеми державних управлінських структур не повинні розглядатися без поради з тими, хто забезпечує вирішення загальнодержавних завдань, зокрема в інформаційній сфері.
Тому, вельмишановний Максиме Юрійовичу, сподіваємося на Ваше позитивне ставлення до нашої пропозиції та на участь у консультаціях щодо подальшої долі УДППЗ «Укрпошта».
З повагою
 Олександр АФОНІН, президент УАВК.
Михайло СОРОКА, голова Київської організації Національної спілки журналістів України.
Сергій БРАГА, головний редактор газети «Урядовий кур’єр». 
Анатолій ГОРЛОВ, головний редактор газети «Голос України».
Олександр ШВЕЦЬ, головний редактор газети «Факты и комментарии».
Віталій АДАМЕНКО, Голова Української гільдії головних редакторів (керівників) ЗМІ.