Сьогодні — День рятівника

 

Микола Єрмаков очолював пожежні підрозділи Кіровоградщини у 1980—1990-х роках. З приходом на посаду йому вдалося модернізувати систему пожежної охорони області, покращити матеріально-технічне забезпечення та фактично розбудувати службу. 1990 року Кіровоградський гарнізон отримав відзнаку за кращу організацію служби серед підрозділів держави. А створеною під час керівництва Миколи Єрмакова матеріально-технічною базою рятувальники послуговуються й сьогодні.


До цього Микола Єрмаков пройшов значний трудовий шлях. Після закінчення з відзнакою Харківського пожежно-технічного училища працював інспектором, а згодом — заступником начальника районної пожежної частини Кривого Рогу. У 23 роки очолив пожежну частину. Закінчив Вищу школу МВС СРСР.


За хоробрість під час гасіння масштабної пожежі на газовому родовищі поблизу селища Заплавного Магдалинівського району Дніпропетровської області у 1979 році нагороджений медаллю «За відвагу на пожежі».
Микола Єрмаков — учасник ліквідації аварії на Чорнобильської АЕС, гасив пожежу на третьому реакторі.


Після завершення служби до останніх днів Микола Єрмаков залишався зі своїм колективом — постійно відвідував молодших колег, ділився неоціненним досвідом...


«Саме під час керування Миколи Єрмакова наш гарнізон став одним із найпотужніших в Україні, було значно піднято рівень оперативно-службової діяльності, який ми намагаємось утримувати й нині. За період його служби на Кіровоградщині було створено 11 пожежних підрозділів, встановлено 15 радіовеж, які до сьогодні працюють і забезпечують надійний зв’язок на території області. При ньому було збудовано спортивний комплекс, де відбуваються змагання з пожежно-прикладного спорту всеукраїнського рівня. Під час керування Миколи Єрмакова було збудовано і комплекс будівель головного управління. І це далеко не повний перелік добрих справ цього талановитого керівника і самовідданого працівника служби порятунку для розвитку Кіровоградщини», — зазначає начальник управління ДСНС у Кіровоградській області Віталій Миронюк.


У церемонії відкриття меморіальної дошки взяли участь голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко, перший міністр з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи України Валерій Кальченко, представники громадськості.

Кіровоградська область.

 


На знімку: покладання квітів до меморіальної дошки.


Фото прес-служби управління ДСНС в області.