Богослужінням та вшануванням ікони Божої Матері «Неопалима Купина» в Катедральному соборі Івано-Франківська розпочалися святкування Дня рятівника.


Потім рятувальники області, ветерани служби та почесні гості, колеги з Польщі урочистим маршем у супроводі оркестру пройшли центральними вулицями міста. А глядачі немов перенеслися у початок минулого століття і змогли побачити кінно-бочкову ходу. Такі спеціальні брички були на озброєнні пожежників Станиславова до 1924 року.

 


Уже традиційно цього дня присягу на вірність українському народові склали рятувальники, які пройшли первинну професійно-технічну підготовку. Більшість з них брали участь в АТО, де і загартовувалися їхня відвага та мужність. Пам’ять пожежників, які віддали життя під час виконання службових обов’язків, та тих, хто загинув, захищаючи державу від агресора, вшанували хвилиною мовчання.


Кращих працівників управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в області нагороджено почесними грамотами ОДА, міської ради, відзнаками ДСНС. Крім того, наказом президії Асоціації ветеранів війни та служби цивільного захисту нагороджено орденами «Честь і Слава», почесними грамотами асоціації, грамотами величі, честі і достоїнства найгідніших ветеранів служби. Грамотою управління нагороджено лауреата Всеукраїнської акції «Герой-рятівник» Євгена Нагірного, який 17 грудня 2015 року врятував під час пожежі інваліда в селищі Делятин.

Івано-Франківська область.