У Здолбунівському районі Рівненщини створено високотехнологічне виробництво європейського рівня з виготовлення сільськогосподарської техніки, запчастин до неї, візків для транспортування жаток, де працевлаштовано 120 осіб.

«Наші поля обробляють сільськогосподарською технікою, яку переважно імпортують з-за кордону. Власне, тому й виникла ідея створення підприємства, яке виготовляє та ремонтує техніку для вітчизняного сільгоспвиробника», — розповів директор Здолбунівського виробничо-конструкторського об’єднання «МААNS» компанії «Автоленд» Андрій Циганенко.

Робота над запчастинами розпочинається у конструкторському відділі (на знімку). Тут розробляють проекти деталей у 3D-форматі та програми, за допомогою яких процес виробництва повністю автоматизований. Працівники лише контролюють та налаштовують роботу верстатів.
Окрім деталей до збиральної техніки, на виробництві повністю налагоджено процес виготовлення соєвої жатки-flex, що монтується в зерновий комбайн. Вона повністю повторює контур ґрунту та дає змогу мінімізувати втрати урожаю цієї культури. Таку жатку вже використовують на полях фермерського господарства «П’ятигірське», що у Здолбунівському районі (на знімку внизу). У перспективі підприємство у Здолбунові планує виготовляти ще й соняшникові жатки.

Попит на виготовлену в Здолбунові техніку буде, переконані на підприємстві. І навіть на аграрній Рівненщині, де функціонують понад 750 сільськогосподарських та майже півтисячі фермерських господарств. І всім їм потрібна сільгосптехніка, як, зрештою, й господарствам в інших областях України.

Рівненська область.

Фото надано прес-службою Рівненської ОДА.