У парламенті зареєстровано звернення до країн Євросоюзу та міжнародних організацій щодо невизнання виборів до Держдуми Росії. Про це під час учорашнього брифінгу повідомив Голова Верховної Ради Андрій Парубій.

«Окрім запланованих питань, у середу матимемо час для резолюцій і звернень. Очевидно, одним із звернень буде наш заклик до міжнародних співтовариств не визнавати вибори до Держдуми, оскільки вони проводилися на окупованій території Криму», — сказав він і додав, що під час узгодження тексту заяви напрацьовується позиція, на якому рівні не визнавати результати цих перегонів: чи лише на рівні депутатів, яких нібито обрали в Криму, чи загалом всієї Держдуми, адже голосування в Криму за пропорційною системою ставить під сумнів результати всіх виборів.

Глава парламенту також повідомив, що у вівторок заплановано розгляд питань інформатизації, аграрної політики, у четвер — паливно-енергетичного комплексу, законопроект про ринок електричної енергії, проект закону про Національну комісію, що здійснює державне регулювання в сфері енергетики та комунальних послуг. «Під час зустрічі з керівництвом Європейської ради та Європарламенту в Страсбурзі найчастіше чув заклики, щоб якомога швидше питання сфери паливного комплексу Верховна Рада розглянула. Сподіваюся, в четвер зможемо це комплексно обговорити», — сказав А. Парубій.

Також він висловив сподівання на продуктивну і плідну дискусію під час обговорення проекту держбюджету на 2017 рік та не виключив, що вдасться досягти компромісу в кадровому питанні комітетів. Що стосується кадрових змін у Рахунковій палаті та Центральній виборчій комісії, то глава парламенту повідомив, що, на його думку, по Рахунковій палаті «відповідна дискусія наближається до завершення». Водночас він закликав профільний комітет та голів фракцій до якнайшвидшого погодження кадрового питання ЦВК.