І ще багато нових вистав можна побачити цими днями на сцені Тернопільського українського академічного драматичного театру імені Тараса Шевченка під час ХІV Всеукраїнського фестивалю "Тернопільські театральні вечори. Дебют". До 25 вересня шанувальники Мельпомени можуть насолоджуватися новими роботами вже відомих режисерів і початківців. У фестивалі беруть участь театри Києва, Львова, Чернівців, Рівного, Коломиї та інших міст.

 

Відкрили його тернопільці прем'єрою вистави "Слава героям" режисера В'ячеслава ЖИЛИ. Глядачі матимуть змогу побачити і "Бабу Прісю" у постановці Олексія КРАВЧУКА, дуже популярну в столиці. Львів'яни привезуть одразу дві прем'єрні вистави: Перший український театр для дітей і юнацтва -- "Ромео і Джульєтту" (переклад Юрія АНДРУХОВИЧА), театр імені Марії Заньковецької -- "Завчасну паморозь" (режисер -- народна артистка Таїсія ЛИТВИНЕНКО).

 

Організаторам довелося подолати чималі фінансові проблеми, аби фестиваль відбувся. Але вони зробили це. Тим більше, що цьогоріч минають 10-ті роковини, відколи не стало колишнього директора Михайла Форгеля. Він відновив славу "Тернопільських театральних вечорів", засновником яких був відомий український режисер Лесь Курбас.

 

Людмила НАКОНЕЧНА.

 

Тернопільська область.

 

Голос України