У Любліні військовослужбовці і цивільні працівники урочисто відзначили річницю створення командування Литовсько-Польсько-Української бригади.

-- Наша сила -- в нашій єдності. Становлення Литовсько-Польсько-Української бригади є частиною безперервного процесу послідовного і довгострокового військового співробітництва між ПольщеюУкраїною та Литвою. У нас спільна мета -- безпека та оборона наших держав, -- сказав на урочистостях бригадний генерал Адам ЙОКС.

 

А заступник командира полковник Володимир ЮДАНОВ підкреслив, що після року копіткої роботи ЛитПолУкрбриг закінчила становлення і тепер -- на шляху до досягнення повної оперативної готовності: "Литовсько-Польсько-Українська бригада -- один з найбільших і досить складних проектів у Східній Європі, вона демонструє глибоке військове співробітництво між сусідніми народами. Бригада складається з командування, трьох маневрених батальйонів і підрозділів підтримки".

 

-- За рік, що минув, ми розробили операційні процедури, інструкції, а також директиву, удосконалили свої навички в багатьох напрямах і зосереджуємося на готовності до виконання визначених завдань, -- висловив свої думки підполковник Елігіус СЕНУЛІС.

 

Під час урочистостей військовослужбовці ЛитПолУкрбриг були нагороджені відомчими відзнаками Збройних Сил Республіки Польща, відзначені грамотами, подяками та нагородними монетами.

 

Олександр ГАЙН,
офіцер із зв'язків з громадськістю LITPOLURKBRIG.

Фото автора.

 

Голос України