На Луганщині розглядають проект, який дасть змогу прифронтовому райцентру Станиця Луганська бути незалежним від поставок електроенергії з непідконтрольної території. Йдеться про будівництво нової повітряної лінії.

Робоча нарада, що відбулася в райдержадміністрації, обговорила питання про затвердження технічної документації із землевпорядження стосовно встановлення меж земельних ділянок. Конкретно мова йде про незатребувані землі сільськогосподарського призначення, що перебувають у загальній власності власників сертифікатів на земельний пай угідь колишнього КСП «Ольховське». По цій території якраз і запроектовано будівництво чотирьох ділянок лінії електропередач.


Крім того, розглянуто проблемні питання для подальшого встановлення постійних і термінових сервітутів на користь ТОВ «ЛЕО». Ухвалення остаточного рішення щодо проблем і шляхів реалізації проекту «Будівництво ВЛ 35кВ відпайка на ПС Станиця Луганська від ВЛ-35 кВ Гребля-Комишне» відкладено до проведення відповідних консультацій із територіальними підрозділами Держгеокадастру.

Луганська область.