У Верховній Раді України відбувся інформаційний захід, присвячений Міжнародному дню демократії. Організатор: Програма USAІD «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво».

Під час флешмобу представники Програми роздали народним депутатам, їхнім помічникам-консультантам, працівникам апарату спеціально розроблені інформаційно-аналітичні матеріали.

«Верховна Рада є серцем демократії країни. Це той інститут влади, що має бути просякнутий духом представництва, віддзеркаленням очікувань і потреб суспільства», — наголосив директор Програми USAІD РАДА Ігор Когут.

За його словами, парламентаризм сьогодні спирається на ключові принципи та цінності сучасної цивілізації: демократичне представництво, повагу до прав людини, пріоритет верховенства права. Сучасний законодавчий орган має демонструвати зразки відкритості, відповідальності та підзвітності, що є засадами демократичного суспільства. Маючи це в основі завдань своєї діяльності, Програма USAІD РАДА запропонувала загострити увагу народних депутатів на основоположних принципах парламентаризму.