Турнірна хроніка

Легка атлетика. Українець Олексій Касьянов на мажорній ноті завершив цьогорічний сезон. На заключному етапі серії ІAAF Combіned Events Challenge — престижних змаганнях Decastar, які вже 40-й раз відбулися у французькому місті Таланс, — він здобув перемогу з найкращим своїм результатом у сезоні — 8077 очок.
Усе вирішилося в останньому виді — бігу на 1500 метрів. Олексієві вдалося надолужити відчутне відставання від лідера — канадця Пірса Лепажа, — котре становило 138 очок. Запорізький атлет подолав дистанцію за 4.28,42 і в підсумку випередив опонента на 50 очок, а естонця Майсела Уйбо — на 6.
Футбол. Перша ліга. 10-й тур. «Полтава» — «Буковина» (Чернівці). 2:1. «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) — «Колос» (Ковалівка). 0:0. «Скала» (Стрий) — «Авангард» (Краматорськ). 0:1. «Інгулець» (Петрове) — «Тернопіль». 3:0. «Оболонь-Бровар» (Київ) — «Геліос» (Харків). 3:0. «Суми» — «Десна» (Чернігів). 0:0. «Іллічівець» (Маріуполь) — «Черкаський Дніпро». 2:0. «Арсенал-Київ» — «Верес» (Рівне). 0:0.
«Іллічівець» — 28 очок, «Верес» — 23, «Геліос» — 20, «Колос», «Десна» — по 18, «Черкаський Дніпро» — 16, «Нафтовик», «Арсенал-Київ» — по14, «Миколаїв», «Оболонь-Бровар», «Полтава» — по 13, «Буковина», «Скала» — по 11, «Авангард» — 10, «Суми» — 9, «Інгулець» — 8, «Гірник-Спорт» — 6, «Тернопіль» — 2.
Баскетбол. Чоловіча збірна України програла завершальний матч відбірного турніру до Євро-2017 команді Словенії — 69:80 (17:15, 19:27, 19:11, 14:27). Словенці, котрі виграли всі матчі, напряму вийшли до фінального турніру. Але і нашій команді доля всміхнулася. Завдяки додатковим показникам вона також потрапила до фіналу з другого місця.

Віта Семеренко стала матір’ю

Чемпіонка і бронзова призерка Олімпійських ігор-2014 з біатлону Віта Семеренко народила сина. Про це повідомила її сестра і колега по збірній України Валентина Семеренко на своїй сторінці в у Facebook. Почувається зіркова мама добре. Хлопчика назвали Марком.
За інформацією президента Федерації біатлону України, віце-президента НОК Володимира Бринзака, пологи відбулися в Канаді.

Тренер судитиметься з клубом?

У ЗМІ поширилася інформація, що Мирон Маркевич звернеться з позовом до суду проти свого колишнього клубу «Дніпра». Мирон Богданович, котрий нині очолює комітет національних збірних ФФУ, має намір стягнути з дніпровського клубу борг із зарплати, який становить 1,7 мільйона доларів.
Позов Маркевич ніби вже надіслав до Федерації футболу України. Його справами в цьому питанні опікуватиметься відомий іспанський юрист Гуан де Діас Креспо, який раніше працював із Самуелем Інкумом і Джеромом Боатенгом. Іспанець також брав участь у справі «Шахтаря» проти Матузалема.

У «бій» вели старики

Поєдинок чемпіонату Швеції в Стокгольмі між клубами АІК і «Єфле» (Євле) дещо відрізнявся від офіційних матчів, які відбуваються по всьому світі. Якщо зазвичай на зустріч футболістів виводять маленькі діти, то цього разу гравців супроводжували люди... літнього віку.
Першим на газоні «Френдс-Арени»  з’явився екс-президент УЄФА, великий друг України Леннарт Юганссон, якому 86 років. Потім під овації трибун на полі з’явилися футболісти, поруч із якими йшли щасливі бабусі й дідусі.