Вибори у Держдуму РФ пройшли зі значними порушеннями під час підрахунків голосів. Про це йдеться у попередньому звіті спостерігачів ОБСЄ. 

«Місцеві органи влади зловживали адміністративним ресурсом, вони не завжди ставилися до суперників неупереджено. День виборів у цілому проходив відповідно до правил, однак численні процесуальні порушення були відзначені під час підрахунку голосів», — зазначено в заяві ОБСЄ.

Стурбованість щодо висновків спостережної місії ОБСЄ вже висловили Держдепартамент США, зовнішньополітичні відомства європейських країн. У заяві МЗС Великої Британії, зокрема, констатується «наявність у Росії значної проблеми для демократії та індивідуальних свобод».

Також цими днями Київ відчув солідарність у ставленні міжнародної спільноти до «виборів» в Криму. Список країн, які оголосили, що не визнають результати «голосування» на півострові, щогодини поповнюється. Свою позицію вже озвучили США, Канада, Чехія, Румунія, Литва, Естонія, Швеція, Франція, Велика Британія, Данія тощо. В заяві МЗС Польщі також наголошується, що в контексті незаконності виборів, проведених на території окупованого Криму, ставиться під знак питання легітимність виборів загалом.

Про те, що результати «виборів» у Криму ніколи не буде визнано, також заявили в Європарламенті та ПАРЄ.