Парламент повинен якомога швидше ухвалити рішення, яке посилить захист права власності та економічних інтересів громадян, інвесторів. Про це під час брифінгу заявила народний депутат від Блоку Петра Порошенка Оксана Продан.

Вона наголосила: останнім часом є багато нарікань стосовно збільшення кількості випадків, коли і громадяни, і представники бізнесу втрачають право власності на нерухомість чи корпоративні права. Оксана Продан повідомила, що для врегулювання цієї проблеми група народних депутатів зареєструвала проект закону щодо запровадження європейських стандартів захисту прав власності та економічних інтересів громадян та інвесторів. «Переконана, за підтримки керівництва парламенту та профільних комітетів, зможемо опрацювати відповідний законопроект та провести його через сесійну залу в короткі терміни», — сказала народний обранець.

Проект закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо запровадження європейських стандартів захисту прав власності та економічних інтересів громадян та інвесторів» розроблено з метою захисту прав власності під час реєстраційних дій, посилення адміністративної та кримінальної відповідальності суб’єктів реєстраційних дій, учасників незаконної змови.

Проектом закону вносяться зміни щодо надання електронного цифрового підпису виключно за особистої присутності підписувачів, зокрема посадових осіб підприємств. Крім того, пропонується ускладнити процедуру відкриття нового розділу в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.