Учора Голова Верховної Ради Андрій Парубій відкрив робочу сесію четвертого засідання Парламентського комітету асоціації Україна—Європейський Союз.

«Роль парламентів України та ЄС є надзвичайно важливою як для забезпечення ефективної імплементації Угоди про асоціацію шляхом здійснення постійного моніторингу цього процесу, так і в контексті активного і якісного законодавчого забезпечення внутрішніх перетворень в країні, які мають базуватися на передовому європейському досвіді і нормах законодавства ЄС», — наголосив Андрій Парубій.

Він вважає, що саме парламентський комітет асоціації має сприяти виробленню ідей та ініціатив, котрі прискорять зближення України та ЄС, а також стати майданчиком, де формується спільна і потужна політична позиція.

На переконання Голови Верховної Ради, парламентський комітет асоціації за неповні два роки функціонування продемонстрував надзвичайно високу ефективність, набув вагомої та помітної політичної ролі як в Україні, так і в Брюсселі.

Україна, за словами Андрія Парубія, ні на мить не зупиняється на шляху євроінтеграційних реформ. Зокрема, відбуваються революційні зміни в галузі боротьби з корупцією. «Вважаю, що Верховна Рада ухвалила один з найбільш досконалих антикорупційних законодавств в Європі. А відповідними змінами до Конституції започаткували надзвичайно масштабну судову реформу, яка має зробити чесними і відповідальними українські суди», — сказав Голова Верховної Ради.

Також глава парламенту поінформував, що розпочато реформу державної служби. «Цей процес тривалий, але основи, які закладено в законодавстві, дають підстави говорити про фундаментальні зміни в сфері державного управління», — зазначив він.

Крім того, Андрій Парубій звернув увагу на позитивні результати фінансово-економічної стабілізації в Україні. Також здійснені остаточні і безпрецедентні кроки, необхідні для запровадження безвізового режиму з ЄС. «Парламент, Президент і уряд залишаються послідовними на проєвропейській платформі і єдиними у баченні євроінтеграційних реформ», — наголосив Голова Верховної Ради.

 

 

 

Співголова Парламентського комітету асоціації Україна—Європейський Союз Андрій Плєнкович, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.