Бокс. Тренер чемпіона світу за версією WBO у першій важкій вазі українця Олександра Усика (10-0, 9 КО) американець Алі Башир заявив, що його підопічний через два роки підніметься до суперважкого дивізіону:
«Тепер почнеться найцікавіше. Спочатку ми прагнемо об’єднавчого бою з британським чемпіоном за версією WBC Тоні Белью (27-2-1, 17 КО), а потім із росіянином Денисом Лебедєвим (29-2, 22 КО), який є володарем поясів WBA та ІBF у першій важкій вазі. А через роки два ми будемо готові до переходу в суперважку категорію. Вважаєте, що Усик замалий для суперважковаговика? Помиляєтеся! Він поб’є всіх цих здорованів!».
Як відомо, кілька днів тому у Гданську (Польща) Усик відібрав чемпіонський пояс WBO у поляка Кшиштофа Гловацького.

 

 

 

На знімку: Олександр Усик та Алі Башир на тренуванні.

Фото K2 Promotіons.

Хокей. Чемпіонат УХЛ. Відбулися чергові матчі. «Витязь» (Харків) — «Дженералз» (Київ). 3:4 (1:0, 1:2, 1:2). «Донбас» (Донецьк) — «Кривбас» (Кривий Ріг). 3:1 (1:0, 2:1, 0:0). «Білий Барс» (Біла Церква) — «Кременчук». 2:8 (1:0, 1:3, 0:5).
Після трьох турів рейтинг такий: «Донбас» — 9 очок, «Дженералз» — 6, «Кривбас» — 5, «Кременчук» — 4, «Білий Барс» — 3, «Витязь» — 0.
Футбол. У четвертому турі чемпіонату німецької Бундесліги «Дармштадт» після розгромної поразки в попередньому матчі від дортмундської «Боруссії» (0:6) вдома зіграв внічию (1:1) з клубом «Гоффенгайм». Рятівний гол господарів на 90-й хвилині забив півоборонець збірної України Денис Олійник. До речі, він вийшов на заміну на 75-й хвилині. У стартовому складі «Дармштадта» вийшов ще один гравець української національної команди оборонець Артем Федецький, котрий провів на полі 83 хвилини.
Баскетбол. І в NBA помиляються. Кандидата до національної збірної України важкого форварда 22-річного Джоеля Боломбоя в найсильнішій лізі світу вважають росіянином. У профілі форварда (нещодавно підписав контракт із клубом «Юта Джаз») на офіційному сайті NBA зазначено, що він представляє РФ.
Утім, як кажуть в Одесі, все зовсім навпаки. Боломбой народився в Донецьку, його мати — росіянка, а батько — конголезець. Ще в дитинстві він переїхав до США. Цього року тренерський штаб збірної України вніс його до офіційного розширеного списку команди, заручившись згодою спортсмена.