Міністерство правосуддя Туреччини повідомило, що в наступні п’ять років у країні буде побудовано понад 170 нових в’язниць. Як пише турецька газета Hurrіyet, це продиктовано тим, що після невдалого військового перевороту та спричинених ним арештів у в’язницях і слідчих ізоляторах зараз просто не вистачає місць. Раніше уряд оголосив про масову амністію для людей, що відбувають строк за скоєння не небезпечних для суспільства злочинів.

 Їх місця зайняли заарештовані за підозрою у причетності до змови.


В 174 нових в’язницях плановано розмістити понад 100 тисяч новозасуджених. Виходячи і планів уряду зі збільшення квадратних метрів за ґратами, оглядачі роблять висновок, що арешти в країні триватимуть і в найближчі п’ять років. І всім опонентам президента Реджепа Ердогана знайдеться місце на нарах. У всякому разі заяву міністерства правосуддя про будівництво нових в’язниць можна вважати і ясним сигналом усім, хто наважиться виступати проти планів президента й дій уряду: заспокойтеся і змиріться.


Тим більше що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у понеділок повідомив, що в країні може бути подовжено дію надзвичайного стану ще на три місяці. Перший тримісячний строк НП, запровадженого одразу після невдалої спроби перевороту, закінчується у середині жовтня. Напевно, Ердоган вважає, що чистки в країні не завершено, а тому хоче, щоб руки в нього були розв’язані. Але президент попередив, що прийняття цього рішення повністю залежатиме від політичної волі парламенту країни.