Дорогі співвітчизники!

 


Традиційно 21 вересня щороку в усьому світі відзначається День миру, встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй.


Ще 1982 року Асамблея постановила, що День миру  відзначатиметься як день глобального припинення вогню і відмови від насильства, та запропонувала всім державам і народам дотримуватися режиму припинення воєнних дій протягом цього дня.


Але сьогодні замість припинення вогню ми бачимо на окупованому Росією Донбасі щоденні обстріли, там гинуть наші українські воїни та мирне населення. Незважаючи на Мінські домовленості, російські загарбники обстрілюють українські позиції із зброї забороненого калібру та «Градів».


Російські реваншисти кинули виклик усьому вільному світові та зневажили все міжнародне право.


Ми, українці, хочемо миру. Але миру в рабстві ми не приймаємо. Наш мир — це гідність і воля.


Окуповані Крим та Донбас будуть визволені, будуть звільнені всі українці, і тоді настане мир на всій українській землі.


У День миру закликаю українців згадати тих, хто зараз перебуває в окупації, згадати всіх наших захисників, які ціною власного життя бережуть мир в Україні, і замислитися, що кожен із нас особисто зробив для перемоги нашого війська і для миру в рідному домі.


Усьому нашому народу і громадянам усіх країн світу я зичу єдності, порозуміння та мирного неба над головою в ім’я майбутніх поколінь.