У Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка запрацював освітній центр "Донбас-Україна", який став підрозділом приймальної комісії закладу. У зв'язку з прийняттям Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення права на здобуття освіти осіб, місцем проживання яких є територія проведення антитерористичної операції", у виші було створено додаткові можливості щодо прийому на навчання осіб, місцем проживання яких є територія проведення антитерористичної операції. У липні освітній центр розпочав роботу у консультаційному режимі, а з серпня разом зі Старобільською спеціалізованою ЗОШ № 3 вже вів прийом заяв та проведення державної підсумкової атестації з української мови та літератури, історії України за спрощеною системою. Працівники освітнього центру допомагали в оформленні документів абітурієнтам, надавали рекомендації щодо вступу до ВНЗ, сприяли розселенню на час проходження річного оцінювання та вступних випробувань у гуртожиток, в якому створено необхідні умови для проживання та відпочинку.

 

Загалом в освітньому центрі "Донбас-Україна" надано 530 консультацій абітурієнтам та зареєстровано понад 200 вступників, серед яких велика кількість є жителями Станично-Луганського та Попаснянського районів, міст Щастя, Луганська, Ровеньок, Хрустального та Алчевська. Найбільш затребуваними напрямами серед абітурієнтів стали: "Психологія", "Початкова освіта", "Соціологія", "Комп'ютерні науки та інформаційні технології". До речі, вступникам, які встигли зареєструватися в освітньому центрі "Донбас-Україна" до 27 липня, Міністерством освіти і науки України були надані бюджетні місця.

 

Відкриття освітнього центру забезпечило доступність якісної освіти для мешканців Луганської та Донецької областей. Тепер "Донбас-Україна" продовжує свою діяльність у консультаційному режимі.

 

Павло ВОРОНЦОВ.

 

Луганська область.

 

Голос України