У Рівному в рамках співпраці з Республікою Польща, яка є надійним партнером для України в різних сферах співробітництва та дружньою опорою в євроінтеграційних прагненнях, відбулося четверте засідання україно-польської Комісії з питань рятування та захисту населення в умовах надзвичайних ситуацій (на знімку).

 

 

«Надзвичайні ситуації кордонів не мають. Тому співробітництво з колегами з Польщі на всіх рівнях має неабияке значення. В Україні нещодавно було презентовано стратегію реформування Державної служби з надзвичайних ситуацій, яка здійснюватиметься, в тому числі, з використанням досвіду Польщі», — зазначив перший заступник голови Державної служби з надзвичайних ситуацій генерал-майор служби цивільного захисту Олег Мельчуцький.


Очільник польської частини комісії, заступник головного коменданта Державної пожежної служби Республіки Польща генерал-майор Густав Міколайчик сказав, що Україна є важливою європейською державою з багатим практичним досвідом у сфері цивільного захисту. І за час двостороннього співробітництва польські рятувальники також багато корисного навчилися в українських колег.


Завдяки допомозі польської сторони лише торік на базі навчальних закладів Державної пожежної охорони Республіки Польща 268 співробітників територіальних підрозділів ДСНС України пройшли змістовні та ефективні стажування з рятувальної справи та домедичної допомоги з отриманням відповідних сертифікатів. У свою чергу, керівництво ДСНС України максимально сприяло польським рятувальникам у набутті навичок з організації невідкладних робіт із радіаційного та хімічного захисту населення у разі техногенних катастроф, а також у плані реагування на загрози терористичного характеру.


Члени українсько-польської комісії розглянули результати виконання спільних заходів щодо співробітництва та взаємної допомоги в галузі попередження катастроф, стихійних лих, інших надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків протягом 2015—2016 років, підписали план роботи на 2017—2018 роки.

Рівне.


Фото надане прес-службою ГУ ДСНС у Рівненській області.