За останню добу (станом на 22.09) бойовики 14 разів відкривали вогонь по наших військових. Так, на донецькому напрямку зафіксовано 5 обстрілів: вогонь вівся з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї в районі Авдіївки. По Зайцевому окупанти лупили з міномету 120-го калібру. На маріупольському напрямку в районі Мар’їнки, Старогнатівки та Новотроїцького ворог гатив із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.


Яка ситуація на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «У нас спокійно, обстріли вщухли. Важку артилерію декілька днів ворог не використовує. Щоправда, орки продовжують нас провокувати. То з кулемета шмальнуть, то з РПГ. Про рішення, ухвалене в Мінську (домовленість про розведення військ. — Ред.), ми вже чули. Дивно воно якось. Чому обрали три ділянки — Станиця Луганська, Золоте та Петровське — незрозуміло. Адже, за нашою інформацією, там і так відносно спокійно було. Тепер побратимам доведеться залишати свої позиції. Що далі буде, уже відомо — туди зайдуть орки. Однак хай думають наші політики вже самі, що роблять. Знаємо одне: свої позиції ми не залишимо. Звідси рукою подати до Донецька...
Як повідомило ГУР Міноборони, хитке перемир’я окупанти використовують для поповнення запасів зброї. Так, за даними розвідки, на окупований Донбас із Росії знову завезли десятки тонн снарядів, танки та бронетехніку.